December az ünnepek hónapja: Mikulás, Advent, Karácsony, felkészülés a következő év fogadására. A nagy rohanás után nemsokára elcsendesedik minden, mindenki igyekszik családi körében tölteni a karácsonyi ünnepet.

Ne feledjük, hogy a Karácsony 2011-ben is a Kis Jézus eljöveteléről szól!   A karácsony az ajándékozás, a meghitt pillanatok családi légköre, a gyertyagyújtás időszaka. Ilyenkor megpróbáljuk kipihenni az év fáradalmait, mérlegelünk, összegzünk, de a legfontosabb mégis az, hogy a közösségben és a családokban együtt lehetünk. Bizony jóleső melegség tölti el szívünket Karácsony közeledtével, hiszen végre megállhatunk egy pillanatra ebben a felgyorsult világban. Felidézzük a legszebb pillanatokat és minden szépségét, jóságát elraktározzuk a szívünké, lelkünkbe, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező Újév napjaira.  Az ünnep hangulatában még fokozottabban figyelünk embertársainkra, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, és azoknak, akik fontosak számunkra.
 A falu és annak közössége úgy működik, mint a család. Mindenki fontos szerepet tölt be, számítanak rá, és ő is számíthat a körülötte élőkre. Talán ez a mi legemberibb értékünk.

Azok az emberek, aki nem csak saját magáért élnek, igazi harmóniát tud teremteni a saját lelkükben és a maguk környezetében, de mindenekelőtt családjában, ami kisugározhat a barátok, munkatársak felé is.
 Ahol harmónia, béke, szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Úgy érzem, csak így tudjuk az otthon melegét valósággá, megélhetővé tenni, ami végig kíséri egész életünket és mindig megadja számunkra a megújulás lehetőségét.

Kívánom, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepekeinket.

Kívánom, hogy az ünnepi időt akár egyedül, akár szeretteik körében töltik, a karácsony szeretete, öröme segítsen mindenkit testi, szellemi és lelki megújuláshoz, feltöltődéshez, hogy az Új Esztendőt megújult szívvel és új erővel kezdhessük.

Kívánok minden Bodrogolaszi Polgárnak Áldott, Békés Karácsonyt, és Boldog Új Esztendőt!
                          
                                 Kovács József polgármester

Újévi Köszöntő

Adjon Isten füvet, fát,
Teli pincét, kamarát.
Sok örömet e házba,
Boldogságot hazánkba!

Bartal Klára

Adjon Isten minden szépet

Adjon Isten minden szépet,
Irigyeknek békességet,
Adjon Isten minden jót,
Hazug szájba igaz szót.

Hontalannak menedéket,
Éhezőknek eleséget,
Tollat író kezébe,
Puját asszony ölébe.

Legényeknek feleséget,
Szegényeknek nyereséget,
Áfonyát a havasra,
Pisztrángot a patakba.

Istenhitet a pogánynak,
Hű szeretőt a leánynak,
Szép időben jó vetést,
Szomorúknak feledést.

Sarkvidékre hideg telet,
Az árváknak jó kenyeret,
Fegyvereknek nyugalmat,
Szelíd szónak hatalmat.

Betegeknek egészséget,
Fuldoklóknak reménységet,
Vitorlának jó szelet,
Napfényből is öleget.

Jó lövést az ordasokra,
Nyíló ajtót vaskapukra,
Vándoroknak fogadót -
Isten adjon minden jót!