Falumúzeum

A falusi élet és településünk jellegzetességeit bemutató épület, mely Bodrogolaszi központjában helyezkedik el.

Fekete Gólya információs és tanösvény

40 fő befogadására alkalmas természetismereti kiállítás és tanösvény, mely természetvédelmi foglalkozások és vezetett természetismereti túrák segítségével kívánja bemutatni településünk és a tájegység jellegzetes állat és növényvilágát.

Fekete Gólya Oktatási és Rendezvény Központ

A Bodrog folyó, a Bodrogköz és a Zemplén-hegység (elsősorban Hegyalja) tájértékeinek, védett területeinek, valamint veszélyeztetett növény és állatvilág bemutatására került kialakításra, melyben elsősorban diákok és szervezett természetjárók részére tartunk előadásokat és ismeretterjesztő foglalkozásokat előzetes bejelentkezés alapján.

A központ az EUROVELO kerékpárút nyomvonalának közelében, a vasúti megállótól 400 méterre található.

Bodrog parti túrabázis

A bázis 3 egymás mellet lévő, szomszédos telken található, amelyek bár nem kerültek összevonásra, egy nagy közös kertként szolgálnak. A túrabázishoz tartozik a Bodrogfolyó jobb partján, a 31. folyamkilométer szelvénynél elhelyezett úszóstég is, amely vizitúrázók ki és beszállását teszi lehetővé. A túrabázison jelenleg 3 épület és 2 építmény található. Ebből 2 épület nyári szálláshelyként,1 épület raktárként 1 pedig csónakházként szolgál. 4 helyiségben, összesen 26 fő részére található szálláshely, valamint 32 fő részére sátor hely. A vizesblokk 3 db wc-vel és 4 db zuhanyzóval rendelkezik, valamint található a bázison egy 40 fő kiszolgálására alkalmas, jól felszerelt konyha is. A sportolni vágyóknak a bázison a megfelelő túraeszközök állnak a rendelkezésésre.